Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szaszłyki z indyka z boczkiem

Szaszłyki z indyka z boczkiem  BBS
Dodane przez:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Kaloryczność: 145 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1/2 kg piersi z indyka
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 4 małe cebule
  • strąk czerwonej papryki
  • cukinia
  • olej
  • 1 kg ziemniaków
  • ogórki małosolne
  • sól
  • pieprz

Etapy przygotowania

Mięso pokroić na jednakowej wielkości kwadraty. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na godzinę.

Cebule obrać, pokroić w ósemki, paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na duże kawałki. Cukinie
umyć, pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Boczek pokroić na cienkie plastry. Kawałki indyka owinąć
boczkiem. Na szpadki nabijać kolejno: mięso w boczku, paprykę, cukinię zwiniętą w wachlarzyk,
cebulę i tak do wyczerpania składników.

Szaszłyki oprószyć przyprawami, włożyć do żaroodpornego naczynia, skropić olejem. Piec 30 min
w temp. 190°C. Podawać z pieczonymi ziemniakami i ogórkiem małosolnym

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
19.7.2009

super wyglądają:)





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36