Przepisy kulinarne
Czwartek, 27 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44350
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Schab z solanki.

Schab z solanki. Ivon
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 godzin
Czas gotowania: 15 godzin
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1/3 szklanki soli
  • 2 litry wody
  • 1 łyżka pieprzu mielonego
  • 1 łyżka majeranku
  • 4 ząbki czosnku

*****

Etapy przygotowania

Składniki na solankę mieszamy ze sobą.
Wkładamy schab i gotujemy go od momentu wrzenia przez 5 minut.
Zakrywamy przykrywką i odstawiamy na 14 godzin.
Po upływie tych nastu godzin, gotujemy solankę wraz z mięsem przez 10 minut... i gotowe.
Mięso tak przyrządzone jest pyszne i soczyste.
Możemy je podawać zarówno na gorąco z różnymi sosami jak i na zimno.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
5

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2959