Przepisy kulinarne
Niedziela, 21 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44184
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Schab z solanki.

Schab z solanki. Ivon
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 godzin
Czas gotowania: 15 godzin
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1/3 szklanki soli
  • 2 litry wody
  • 1 łyżka pieprzu mielonego
  • 1 łyżka majeranku
  • 4 ząbki czosnku

*****

Etapy przygotowania

Składniki na solankę mieszamy ze sobą.
Wkładamy schab i gotujemy go od momentu wrzenia przez 5 minut.
Zakrywamy przykrywką i odstawiamy na 14 godzin.
Po upływie tych nastu godzin, gotujemy solankę wraz z mięsem przez 10 minut... i gotowe.
Mięso tak przyrządzone jest pyszne i soczyste.
Możemy je podawać zarówno na gorąco z różnymi sosami jak i na zimno.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404