Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

SCHAB W MLEKU

SCHAB W MLEKU neostradka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 12 godzin
Czas pieczenia: 90 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • ok 2 kg schabu bez kości
  • litr mleka
  • sól, pieprz , vegeta
  • 4 łyżki oleju
  • majeranek

Fajne danie na niedzielny obiad.

Etapy przygotowania

Schab umyć, włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać litrem mleka, mleko doprawić solą, pieprzem, vegetą do smaku , przykryć naczynie pokrywką lub folią aluminiową - włożyć do lodówki na około 12 godzin.
Po wyjęciu z lodówki  włożyć do nagrzanego piekarnika ( ok. 200  stopni C ), piec godzinę. Po godzinie obrócić mięso, polać 4 łyżkami oleju i posypać majerankiem. Piec następną godzinę. Przed upływem czasu ok. 10-15 min wcześniej zdjąć pokrywkę w celu przyrumienienia się mięsa.
Schab wyjąć z mleka. Powstały sos przelać do małego garnka i zmiksować blenderem. Gotowe!
Można podawać z ziemniakami i ulubioną surówką,Smacznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238