Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pieczeń z indyka w sosie

Pieczeń z indyka w sosie  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • pierś indyka (ok. 1,5 kg)
  • łyżeczka łagodnej papryki w proszku
  • łyżka Przyprawy do kurczaka PRYMAT
  • puszka ananasa
  • żurawiny do mięs
  • szklanka gęstej śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Ananas osączyć z zalewy. Mięso natrzeć przyprawą do kurczaka, pieprzem i papryką. Związać, włożyć do foliowego rękawa i piec ok. 50 min w temp. 200°C. Otworzyć folię, na mięsie ułożyć plastry ananasa, piec jeszcze około 15 minut.

Czosnek obrać, posiekać. W rondelku rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć czosnek. Wlać bulion, śmietanę, dodać 1/2 łyżeczki pieprzu. Dusić na małym ogniu ok. 10 min, aż sos zgęstnieje.

Pieczeń przełożyć na talerz, do środków ananasa włożyć po łyżeczce żurawin. Osobno w sosjerce podać ciepły sos.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!