Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łódeczki z piersi kurczaka.

Łódeczki z piersi kurczaka. Ivon
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Czas pieczenia: 50 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 5 dkg sera pleśniowego typu Brie
  • 10 dkg pieczarek
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka konfitury żurawionowej
  • Przyprawy: sól, pieprz różowy mielony, pieprz cytrynowy, tymianek, papryka słodka mielona

*****

Etapy przygotowania

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na pół.
Każdą połówkę piersi nacinamy tak by powstała kieszonka.
Układamy je na kształt łódki i posypujemy ją w środku przyprawami.
Wkładamy w środek tych „łódeczek” pokrojony w kostkę ser pleśniowy oraz pokrojone w plasterki pieczarki.
Mocno posypujemy przyprawami.
Wkładamy je do naczynia żaroodpornego tak żeby ściśle do siebie przylegały po to by w trakcie pieczenia nie wyciekł nam ser z owych „łódeczek”.
Wszystko to zalewamy oliwą wymieszaną z majonezem, śmietaną oraz konfiturą żurawinową.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 30-40 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406