Przepisy kulinarne
Środa, 16 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43568
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łódeczki z piersi kurczaka.

Łódeczki z piersi kurczaka. Ivon
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Czas pieczenia: 50 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 5 dkg sera pleśniowego typu Brie
  • 10 dkg pieczarek
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka konfitury żurawionowej
  • Przyprawy: sól, pieprz różowy mielony, pieprz cytrynowy, tymianek, papryka słodka mielona

*****

Etapy przygotowania

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na pół.
Każdą połówkę piersi nacinamy tak by powstała kieszonka.
Układamy je na kształt łódki i posypujemy ją w środku przyprawami.
Wkładamy w środek tych „łódeczek” pokrojony w kostkę ser pleśniowy oraz pokrojone w plasterki pieczarki.
Mocno posypujemy przyprawami.
Wkładamy je do naczynia żaroodpornego tak żeby ściśle do siebie przylegały po to by w trakcie pieczenia nie wyciekł nam ser z owych „łódeczek”.
Wszystko to zalewamy oliwą wymieszaną z majonezem, śmietaną oraz konfiturą żurawinową.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 30-40 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1054

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!