Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kiełbasa w słoiku

Kiełbasa w słoiku nana30
Dodane przez:
Czas przygotowania: 70 minut
Czas gotowania: 30 minut

Składniki

  • 65 dkg łopatki
  • 10 dkg.słoniny wędzonej
  • 20 dkg.boczku lub podgardla wędzonego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • przyprawa typu vegeta,pieprz

Smaczny dodatek do kanapek!

Etapy przygotowania

Słonine i boczek zemleć 2 razy z cebulą,roztopić w rondlu dodać grubo zmielone mięso z czosnkie,przyprawić,przełożyć do słoiczków dokładnie zakręcić i gotować 30 min.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
01.1.2012

Zawekowane słoiki do zamrażarki?! to poproszę uprzejmie o informację:PO CO WEKOWAĆ?! :confused:

 
01.1.2012

Szanowne Panie, aby się słoiki z kiełbasą i pasztetem trzymały trzeba gotować je 2 godziny na wolnym ogniu. Jest to pewne i sprawdzone. Latem możemy weki włożyć do zamrażarki.

 
15.4.2010

Ja kiedyś zrobiłam pasztet do słoików i pasteryzowałam tylko raz 20 min. Wszystkie słoiczki były do wyrzucenia po jakimś czasie, dlatego teraz robię tylko tyle pasztetu ile jesteśmy wstanie zjeść. Może spróbuję zrobić tak jak piszecie i wtedy się uda.





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117