Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Karkówka z patelni

Karkówka z patelni evita0007
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 2 plastry karkówki grubośc ok 2-3 cm
  • 7 łyzek ocet winny z czerwonego wina
  • 5 łyżek sos sojowy-ciemny
  • pieprz kolorowy wg.uznania
  • olej do smazenia 3-4 łyżki

Mięso ma piekny brązowy kolor i rozpływa się w ustach.

Etapy przygotowania

Umyte płaty mięsa delikatnie rozbijamy (dosłownie po parę klapsów żeby ich za bardzo nie roztrzaskać)

Następnie przełożyć do miski.Wlać ocet,sos sojowy i popieprzyć.Przemieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

Na patelni rozgrzać olej i smażyć karkówkę pod przykryciem około 20 minut (w miedzy czasie przekręcić) Potem zdjąć pokrywę i smażyć na brązowy kolor,do czasu wyparowania octu winnego.

Podawać z ulubionymi dodatkami....
Smacznego :-)))


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
14.6.2012

Pyszniutka ,a do tego ciepły razowy chleb, sos chrzanowy i osiągasz stan kulinarnej błogości :),w Lidl kupuję karkówkę marynowaną (gdy brak czasu na przygotowanie)idealna na grilla ,wychodzi super.

 
31.5.2012

Jak zwykle, smakowity przepis i piękne zdjęcie!

 
31.5.2012

Na pół, gusia1000, na pół!





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!