Przepisy kulinarne
Niedziela, 19 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44676
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kaczka Pieczona

Kaczka Pieczona Kobiałka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas pieczenia: 2 godzin
Ilość porcji: 4

Składniki

  • Kaczka 2 kg
  • 2 kwaśne jabłka
  • 1 cebula
  • 7 ząbków czosnku
  • majeranek
  • sól

Oto co przygotowałam z prezentu od teściowej. Polecam szczególnie na niedzielny obiadek.

Etapy przygotowania

1. Sprawioną kaczkę umyć, ewentualnie usunąć nadmiar tłuszczu.

2. Kaczkę natrzeć zarówno w środku jak i na zewnątrz solą,

majerankiem oraz czosnkiem wcześniej przeciśniętym przez praskę.

3. Jabłka i cebulę pokroić w ćwiartki, włożyć do środka kaczki.

Nie dodajemy tłuszczu, bo z kaczki wytopi się spora ilość.

4. Kaczkę piec 1,5 godziny pod przykryciem w temperaturze 200 stopni

Celsjusza, a następnie odkryć i piec jeszcze przez około pół godziny.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
23.8.2011

Kaczka bardzo dobra ;) POLECAM!





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3032

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
7

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
20

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
117

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
223