Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 2 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44602
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz indonezyjski

Gulasz indonezyjski
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 50 minut
Kaloryczność: 470 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 80 dag łopatki baraniej bez kości
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • jabłko
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki curry
  • wiórki kokosowe
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Mięso pokroić w średnią kostkę. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne, również pokroić w kostkę. Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.

W dużym naczyniu podgrzać dwie łyżki oliwy. Mięso smażyć około 5 min, aż się zrumieni. Wyjąć, osączyć. Wylać sos pozostały po smażeniu.

W tym samym garnku rozgrzać resztę oliwy. Wrzucić jabłko, cebulę, czosnek. Zeszklić. Dodać curry i mleczko kokosowe. Włożyć mięso. Przyprawić solą, pieprzem. Przykryć, dusić 45 min na średnim ogniu. Posypać wiórkami kokosowymi. Podawać z ryżem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3008

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
11

dagooshya

Ilosc dodanych przepisow:
2

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

Smakchwili

Ilosc dodanych przepisow:
1

AozoraNakigoe

Ilosc dodanych przepisow:
1

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

sweetspoon

Ilosc dodanych przepisow:
2