Przepisy kulinarne
Piątek, 28 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45126
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Dynia faszerowana

Dynia faszerowana reda
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin

Składniki

  • mięso mielone
  • pieczarki
  • zielona pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • łyżka miodu
  • cynamon

pięknie się prezentuje i jest zdrowa i smaczna

Etapy przygotowania

z podanych składników zrobić farsz do dyni. Dynię przekroić na pół, wydrążyć, można przyozdobić i wyciąć ząbki wkoło. Od zewnątrz posmarować miodem i posypać cynamonem. Napełnić farszem i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Wody powinno być tyle żeby się nie nabierała do dyni. Do wody dodać kostkę rosołową.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
06.11.2009

Jaki ładny wystrój na talerzu, podziwiam. Nie jadłam dyni faszerowanej.





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3154

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
51

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
100

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
233

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
9

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
18