Przepisy kulinarne
Sobota, 22 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44340
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Słodko nadziewane rogaliki francuskie

Słodko nadziewane rogaliki francuskie afrodyta
Dodane przez:
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 budyń waniliowy
  • 300 ml mleka
  • 2 jabłka
  • 1 zółtko
  • 1 łyżeczka cukru

Pyszne smakołyki, idealne do popołudniowej herbaty:)

Etapy przygotowania

Należy przygotować budyń w 300 ml mleka (musi być gęsty). Odstawić do wystudzenia.

Jabłka obrać ze skórki i z gniazdek. Pokroić w drobną kostkę.

Z francuskiego ciasta należy wytnąć kwadraty o wymiarze ok 12cm x 12cm.

Na jeden róg kwadratu nałożyć łyżkę budyniu i posypać kostkami z jabłek.

Na róg z masą nałożyć drugi róg, tak aby powstał trójkąt. Skleić ze sobą boki.

Trójkąty - rogaliki posmarować zółtkiem i posypać odrobiną cukru.

Pieć ok. 20 minut w nagrzanym piekarniku do 200st C.

Smacznego:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
07.11.2009

Mam slabosc do ciasta francuskiego, nie wiem dlaczego, ale kiedy spojrzalam na to zdjecie, przypomnialo mi sie, jak pewnego razu, na dworcu w W-wie, w oczekiwaniu na przesiadke do Poznania, kupilam sobie dwie slodkie buleczki, na ciescie francuskim, z zoltymi owocami, chyba byla to brzoskwinia i morela. Bylam bardzo glodna i buleczki smakowaly mi, jak nigdy dotad, dlatego tez do dzisiejszego dnia, pamietam ich smak, a Twoje zdjecie przyponialo mi ten incydencik. Uhmm pysznosci, jak fajnie miec czasami wspomnienia w zwiazku z jedzonkiem - smacznym oczywiscie ;)5!

 
07.11.2009

Mam slabosc do ciasta francuskiego, nie wiem dlaczego, ale kiedy spojrzalam na to zdjecie, przypomnialo mi sie, jak pewnego razu, na dworcu w W-wie, w oczekiwaniu na przesiadke do Poznania, kupilam sobie dwie slodkie buleczki, na ciescie francuskim, z zoltymi owocami, chyba byla to brzoskwinia i morela. Bylam bardzo glodna i buleczki smakowaly mi, jak nigdy dotad, dlatego tez do dzisiejszego dnia, pamietam ich smak, a Twoje zdjecie przyponialo mi ten incydencik. Uhmm pysznosci, jak fajnie miec czasami wspomnienia w zwiazku z jedzonkiem - smacznym oczywiscie ;)5!





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
172

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
16

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56