Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

kruszon

kruszon aneta stawicka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 5 jaj
  • 4 szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 margaryna
  • owoce (truskawki, czereśnie, agrest, śliwki)

Ciasto to dobre jest o każdej porze roku.

Etapy przygotowania

Piane ubijamy z białek z bięciu jaj, kiedy piana będzie już sztywna
dodajwmy do niej szklanke cukru i ubijamy jeszcze chwile.
Z żółtek, cukru, mąki, proszku do pieczenia i margaryny wyrabiamy
ciasto.
Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajemy 2 łżki kakao i
wyrabiamy. Na blachę wykładamy jasne ciasto na nie układamy owoce,
następnie ciemne ciasto na któr idzie piana a na piane kruszymy
pozostałe ciasto jasne.
Wszystkie warstwy ciasta możemy pokruszyć na blache nie tżeba go
rozwałkowywać.
Ciasto pieczemy 45 minut w temperatuże 180 stopni. Po upieczeniu możemy
je jeszcze pozostawić w piekarniku żeby doszło


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
22.6.2010

u mnie w domu przysmak ten nazywamy "pleśniakiem"!! :)

 
21.6.2010

Podoba mi się nazwa tego ciasta.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210