Przepisy kulinarne
Czwartek, 18 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44180
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Herbatnikowa krówka z bitą śmietaną

Herbatnikowa krówka z bitą śmietaną agnieszka07
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas chłodzenia / mrożenia: 60 minut
Ilość porcji: 30

Składniki

  • 2 puszki masy krówkowej gotowej,
  • 12 paczek herbatników pakowanych po 10 szt.
  • 2 budynie śmietankowe,
  • 3 szklanki mleka,
  • 2 śnieżki,
  • 400 ml. śmietany 18% najlepiej łaciatej,
  • 1 margaryna,
  • 1 łyżeczka żelatyny,
  • starta czekolada.

Ciasto krówka - przepyszne i rewelacyjne

Etapy przygotowania

Jak zrobić ciasto krówka ? Przepis nie jest skomplikowany, polecam wszystkim mój przepis na ciasto krówka !

1. Puszki z masą podgrzewamy nie otwierając.

2. Budynie gotujemy z mlekiem, gdy ostygną miksujemy z margaryną.

3. Śnieżki ubijamy ze śmietaną. Dodajemy rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody i ostudzoną żelatynę.

4. Na dużej blasze układamy: herbatniki,rozsmarowujemy całą puszkę masy krówkowej, herbatniki, budyń, herbatniki, rozsmarowujemy całą puszkę masy krówkowej, herbatniki , bitą śmietanę i posypujemy startą czekoladą.

Wstawiamy do lodówki żeby dobrze stężało.

Ciasto krówka  gotowe.

Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
25.4.2010

Eleganckie, wysokie ciasto, a w dodatku ostatnio ciasto "krówka" święci tryumfy.

 
22.4.2010

ciacho wyglada bardzo apetycznie, ale ze względu na ogromną ilość kalorii nie mogę sobie na nie pozwolic:(a szkoda...





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
206

patiszoneczek

Ilosc dodanych przepisow:
1

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935