Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44691
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Herbatnikowa krówka z bitą śmietaną

Herbatnikowa krówka z bitą śmietaną agnieszka07
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas chłodzenia / mrożenia: 60 minut
Ilość porcji: 30

Składniki

  • 2 puszki masy krówkowej gotowej,
  • 12 paczek herbatników pakowanych po 10 szt.
  • 2 budynie śmietankowe,
  • 3 szklanki mleka,
  • 2 śnieżki,
  • 400 ml. śmietany 18% najlepiej łaciatej,
  • 1 margaryna,
  • 1 łyżeczka żelatyny,
  • starta czekolada.

Ciasto krówka - przepyszne i rewelacyjne

Etapy przygotowania

Jak zrobić ciasto krówka ? Przepis nie jest skomplikowany, polecam wszystkim mój przepis na ciasto krówka !

1. Puszki z masą podgrzewamy nie otwierając.

2. Budynie gotujemy z mlekiem, gdy ostygną miksujemy z margaryną.

3. Śnieżki ubijamy ze śmietaną. Dodajemy rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody i ostudzoną żelatynę.

4. Na dużej blasze układamy: herbatniki,rozsmarowujemy całą puszkę masy krówkowej, herbatniki, budyń, herbatniki, rozsmarowujemy całą puszkę masy krówkowej, herbatniki , bitą śmietanę i posypujemy startą czekoladą.

Wstawiamy do lodówki żeby dobrze stężało.

Ciasto krówka  gotowe.

Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
02.3.2015

Na stronie NK ktoś skopiował to ciasto http://nk.pl/#profile/38409375/gallery/album/20/234

 
25.4.2010

Eleganckie, wysokie ciasto, a w dodatku ostatnio ciasto "krówka" święci tryumfy.

 
22.4.2010

ciacho wyglada bardzo apetycznie, ale ze względu na ogromną ilość kalorii nie mogę sobie na nie pozwolic:(a szkoda...





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3038

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
15

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
25

Katkabx

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
21