Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ciasto kruche z budyniem i jabłkami

Ciasto kruche z budyniem i jabłkami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas pieczenia: 45 minut

Składniki

  • Ciasto:
  • Kaśka 1 kostka
  • mąka 3 szkl
  • cukier puder 1 szkl
  • cukier waniliowy 2 torebki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • jajka 2 szt
  • Masa budyniowa:
  • mleko 1 litr
  • budyń śmietankowy 2 szt
  • jabłka 4 szt
  • mąką ziemniaczana 1 łyżka
  • cukier 1,5 łyżki płaskiej

super kruche i wilgotne jednocześnie

Etapy przygotowania

Składniki ciasta zagniatamy, robot kuchenny wykonał to za mnie w 30 sekund:) 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalnika, pozostałe ciasto rozwałkowujemy i ukłdamy w blaszce (23x36cm).

Jabłka obieramy, kroimy na małe kawałki. 3 szklanki mleka należy zagotować z dodatkiem cukru, budynie oraz mąkę rozrabiajmy w pozostałym mleku. Do wrzącego mleka wlewamy budnie, szybko mieszamy doprowadzając do wrzenia. Do gorącego budyniu dodajemy jabłka.

Na surowe ciasto wylewamy gorący budyń, zaś na jego wierzch ściermay na tarce ciasto wyjęte z zamrażalnika.

Pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiejm przez 45 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
14.3.2010

Smaczne ciasto.

 
14.3.2010

kocham takie ciasta!to wygląda niebiańsko!:)

 
14.3.2010

Gorąco polecam, rodzinka chwaliła, iż jest lepsze od szarlotki.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194