Zapiekane warzywa z farszem z fasoli

Zapiekane warzywa z farszem z fasoli to kolejny sposób na wykorzystanie wcześniej przygotowanej fasoli w sosie cayenne. Ostra i pożywna baza sprawdzi się jako nadzienie do zapiekanych warzyw.

dania mięsne

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.53 z 174 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Fasolkę w sosie cayenne mieszamy z ugotowanym ryżem, posiekaną cebulą, kukurydzą z puszki. Ewentualnie z jakimś dodatkiem mięsnym (np. mielonym z indyka), napełniamy wydrążone papryki, pomidory, cukinie, pieczarki. Wierzch posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy.

Porady

Słoik fasolki uwzględniony w składnikach pochodzi z przepisu na fasolkę w sosie cayenne.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 40 min.
Warzywa z patelni
Znakomite na obiad

bambara

Warzywa z patelni