Ryba w pikantnych warzywach

Pyszne i zdrowe danie do podania na zimno lub ciepło.

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Filet z mintaja – 0.5 kg
  • Marchew 2 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Połowa małego selera
  • Por – biała część
  • Sos sambal (używam Folwark)
  • Sól/pieprz/cukier
  • Sok z cytryny
  • Mąka
  • olej

Przygotowanie

  1. Warzywa zetrzeć na tarce na grupych oczkach. Podsmażyć na patelni doprawiając solą, pieprzem i cukrem. Odstawić do ostudzenia.
  2. Filety oprószyć sola i pieprzem, skropić cytryną. Obtoczyć w mące, podsmażyć. Odstawić do ostudzenia.
  3. Usmażone filety przełożyć warzywami. Podawać na zimno lub na ciepło.
warzywa ryba por marchew pietruszka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze