Ostrygi na lodzie

Są uważane za jeden z najsilniej działających afrodyzjaków, więc podaj ostrygi na kolację we dwoje. Bardzo proste w przygotowanie - najważniejsza jest świeżość ostryg, reszta zrobi się właściwie sama.

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 148 głosów)

Składniki:

  • 6 ostryg
  • 1 cytryna
  • kilka kromek ulubionego chleba (lub np. bagietka)
  • masło solone
  • białe wytrawne wino
  • kostki lodu

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Otwórz ostrygi. Tuż po otwarciu wylej pierwszą wodę.
  • Nożykiem odetnij mięso ostrygi od dna muszli. Przełóż otwarte ostrygi na lód.
  • Cytrynę pokrój w ćwiartki. Kromki chleba lub bagietki wysmaruj solonym masłem.
  • Serwuj ostrygi z białym schłodzonym winem.
  • Przepis pochodzi z książki "Coś francuskiego" Davida Gaboriaud

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy