Ostrygi na lodzie

Są uważane za jeden z najsilniej działających afrodyzjaków, więc podaj ostrygi na kolację we dwoje. Bardzo proste w przygotowanie - najważniejsza jest świeżość ostryg, reszta zrobi się właściwie sama.

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie bezglutenowe

Składniki

  • 6 ostryg
  • 1 cytryna
  • kilka kromek ulubionego chleba (lub np. bagietka)
  • masło solone
  • białe wytrawne wino
  • kostki lodu

Przygotowanie

  1. Otwórz ostrygi. Tuż po otwarciu wylej pierwszą wodę.
  2. Nożykiem odetnij mięso ostrygi od dna muszli. Przełóż otwarte ostrygi na lód.
  3. Cytrynę pokrój w ćwiartki. Kromki chleba lub bagietki wysmaruj solonym masłem.
  4. Serwuj ostrygi z białym schłodzonym winem.
  5. Przepis pochodzi z książki "Coś francuskiego" Davida Gaboriaud
owoce morza Walentynki afrodyzjaki ostrygi
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy