Dyniowe nuggetsy

Inny sposób na wykorzystanie dyni.

Czas przygotowania:
65 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 169 głosów)

Składniki:

  • pół dyni piżmowej
  • 2 jaja
  • ok 30 gram tartego twardego sera
  • 3-4 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej
  • papryczka chili
  • ząbek czosnku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • kaszka kukurydziana do obtaczania

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Dynię pieczemy ok 40 minut w 190 stopniach. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Odstawiamy aby wystygła.
  • Do zimnej dyni wbijamy jaja, dodajemy mąkę, ser i pozostałe składniki.
  • Wyrabiamy krótko masę. Formujemy nuggetsy, obtaczamy w kaszce kukurydzianej, układamy na papier do pieczenia. Pieczemy w 190 stopniach ok 25 minut.

Porady

Zobacz też: muffinki dyniowe

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy