Bryndzové halušky

Przepis z kuchni słowackiej

Dodany przez:

Bryndzové halušky

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 70 dag surowych ziemniaków,
  • 30 dag mąki,
  • 22,5 dag bryndzy,
  • ok. 10 dag wędzonego boczku,
  • sól i masło.

Przygotowanie

  1. Starte ziemniaki wymieszać z mąką. Dodać wody jeśli to konieczne. Posolić do smaku. Dzielić na porcje za pomocą noża lub łyżeczki i układać na drewnianym talerzu umytym zimna wodą. Gotować porcjami w osolonej wodzie. Ugotowane wymieszać z pokruszoną bryndzą. Polać wysmażonym boczkiem.
  2. Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
obiad mąka ziemniaki wędzony boczek bryndza
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze