Nowy numer Sól i Pieprz to apetyczne propozycje na jesienne gotowanie i pieczenie. Z okładki kusi torcik z gruszkami, ale jabłka i gruszki pojawiają się też w innych wypiekach. Do tego polecanki dietetyka - zdrowe pyszności z dyni na cały dzień. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej.
Sól i Pieprz 5/2021
Jesienne propozycje - nowy numer Sól i pieprz pełen jest inspiracji do ciast z owocami jesieni, obiadów na jesień z mięsem i warzywami, a także przepisy na aronię, dynię oraz... cebulę!
Hit sezonu - Kremowe bataty w zupach, przekąskach i daniach głównych
Kolekcja 12 przepisów na placki, krokiety i paszteciki
Nowości ze sklepowych półek - Przydadzą się w kuchni
Superfood - Doceńmy aronię, jeden z najzdrowszych owoców na świecie
Smaki świata Churros z czekoladą – energetyczne śniadanie po hiszpańsku
Akcesoria do kuchni i jadalni - Zaproszenie na herbatę
Obiad na niedzielę - Pomysłowe przystawki z jesiennych warzyw i owoców, kremowa zupa buraczana, soczysta jagnięcina z ziołową nutą
Obiady na co dzień - Jeden garnek, a tyle smaku – pożywne zupy i dania z pieca
Ciasta i desery - Jabłka i gruszki w wypiekach, którym nie można się oprzeć
Szybkie dania - Dla jaroszy, mięsożerców i smakoszy ryb
Dzieci gotują - Słodkie przekąski na podwieczorek
Kuchnia fit - Królowa dynia w zdrowych przysmakach od rana do wieczora
Dla urody - Cebula niezastąpiona w kuchni, apteczce i łazience
Dla zdrowia - Odkrywamy sekrety długowiecznej diety tajskie