REKLAMA

Moje Gotowanie wrzesień 2021

Wrześniowy numer "Moje Gotowanie" to zbiór pyszności na słodko i słono. W tym miesiącu polecamy między innymi pomysły na ciasta i desery z winogronami, a także dania z kukurydzą w roli głównej. Do tego mnóstwo kulinarnych ciekawostek i porad, a także przepisy od naszych kulinarnych ekspertów: Roberta Sowy, Cristiny Catese i Beaty Śniechowskiej.

W dziale KUCHNIA DOMOWA:

Królowie sezonu kukurydza - złoto Majów Soczyste, chrupiące ziarna w rozmaitych odsłonach: grillowane z masłem czosnkowym, ukryte w placuszkach, w postaci pesto lub jako dodatek do kurczaka

Kulinarne odkrycie - Edamame - zielona soja Komu znudziły się rodzime groszek i bób, niech sięgnie po odżywcze ziarna o azjatyckim rodowodzie

Trzy razy comfort food - Dla zdrowia i szczęścia Szwedzkie przepisy na posiłki, które poprawiają samopoczucie i świetnie wpływają na organizm

Do smaku - Pasta Marmite Testujemy jedyne w swoim rodzaju brytyjskie smarowidło o drożdżowym aromacie: w gulaszu wołowym na winie i spaghetti à la carbonara

Dania główne - Kurczę pieczone palce lizać! Pomysły na rodzinne obiady z kurczakiem w roli głównej: z pysznymi farszami, sosami i warzywnymi dodatkami. Daj się ponieść kulinarnej fantazji!

Jestem wege Tofu - poznaj i pokochaj Przybliżamy tajniki przyrządzania najbardziej popularnego wśród wegetarian produktu. To wartościowe źródło białka odsłania niejedno smakowite oblicze

Sama słodycz - Winogronowe fantazje Pełne aromatu owoce winorośli zapiekane w ciastach i zatopione w deserach zachwycą najbardziej wymagających łasuchów

Codziennie w dobrej formie - Zbilansowana dieta roślinna Co jeść na diecie wegetariańskiej i wegańskiej, by nie martwić się o niedobory białka, wapnia, żelaza oraz witamin
 

W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:

Robert Sowa - Dressing. Tajemniczy składnik Wszystko na temat sosów, które wyniosą sałatki na wyżyny smaku

Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak - M jak mięso Wyśmienita kulinarna uczta z wołowiną, wieprzowiną i kaczką w roli głównej

Cristina Catese - Sentymentalna podróż do Włoch Śródziemnomorskie specjały, których aromat na długo pozostaje w pamięci: ciasto ze śliwkami, pappardelle z ragù i bruschetta z mozzarellą
 

W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE:

Rozmowa z Piotrem Kucharskim o umiłowaniu do warzywno-owocowych biesiad

Świat na talerzu: Kalifornia Bezdroża krainy słońca Słoneczny Stan olśniewa monumentalną przyrodą i małymi miasteczkami, słynnymi metropoliami oraz kuchnią, która oferuje specjały całego świata