Moje Gotowanie listopad 2021

Listopadowe "Moje Gotowanie" to zbiór najpyszniejszych jesiennych przepisów, w których królują sezonowe warzywa i owoce. Dla fanów mięsa przygotowaliśmy pyszne pomysły na rozgrzewające gulasze oraz gęsinę, a dla łasuchów fantastyczne ciasta i desery!

W dziale KUCHNIA DOMOWA:

Królowa sezonu Dynia o wielu obliczach. Pomarańczowe lub żółte zjawiskowe warzywo zaskakuje, ilekroć zaprosimy je do kuchni. Świetnie smakuje z mięsnym farszem, w formie koktajlu czy pod postacią kluseczek.

Trzy razy GĘSINA Tradycja na nowo. Pieczone udka albo faszerowana tuszka powinny pojawiać się na rodzinnym stole, nie tylko w dniu świętego Marcina!

Do smaku Tajemnice czerwonego pieprzu. Intrygująca przyprawa o ostro-słodkim aromacie wspaniale odnajduje się w popularnych przegryzkach, jak i wykwintnych daniach.

Dania główne Gulasze na jesienne słoty. Kociołki pełne doskonale doprawionych mięs, skąpanych w esencjonalnych sosach są właśnie tym, czego wszystkim potrzeba
w chłodne, pochmurne popołudnia.

Jestem wege Odporność ze strączków. Ciecierzyca i soczewica podane w formie orientalnych pyszności to recepta na zdrowie.

Kulinarne odkrycie Olej z pestek dyni. Tłoczony na zimno skarb potrafi nadać charakter sałatom i warzywnym potrawom serwowanym na ciepło.

Po prostu zrób to! Wytrawny flan. Puszysta przekąska na bazie jajek i mleka, z dodatkiem dyni i parmezanu.
 

W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI: 

Robert Sowa- Znany i lubiany por. Pomysły na pyszne wykwintne dania z popularnym warzywem w roli głównej

Tomasz Jakubiak- Konkretny obiad po polsku. Zrazy i golonka – prowadzący program „Jakubiak rozgryza Polskę” przygotowuje własne wersje ponadczasowych klasyków

Cristina Catese- Włoskie przepisy na radosną jesień. Pizza na czarnym spodzie, ciasteczka z winem oraz gnocchi ze speckiem zaskoczą i zachwycą
 

W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE:  

Rozmowa z Katarzyną Błażejewską-Stuhr: O przyjemnościach dla ciała i ducha.

Świat na talerzu San SebastiÁn. Kulinarna mekka w Kraju Basków. Hiszpańskie miasto, które bije rekordy popularności w rankingach smakoszy!

Przepisy z magazynu