Ziołowa fasolka z wędzonym tofu i papryką

http://mo-naturalnie.blogspot.co.uk/2015/10/zioowa-fasolka-z-wedzonym-tofu-i-papryka.html

dodany przez: mo

Dania główne

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 146 głosów)


Składniki:

  • łyżka oliwy z oliwek |
  • średnia cebula |
  • 2 ząbki czosnku | pomidor |
  • 1/3 wędzonego tofu |
  • liść laurowy |
  • sól i pieprz |
  • ok 2 łyżki sosu sojowego |
  • 2 łyżki papryki wędzonej |
  • kilka gałązek świeżego tymianku |
  • 2 puszki dobrej jakości fasolki Jaś |
  • 2 łyżki swieżej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Posiekaną cebulę i czosnek
  • pokrojone w kostki pomidor i tofu
  • oraz lisc laurowy smazę przez chwilę na rozgrzanej oliwie.
  • Dodaję sos sojowy
  • pieprz
  • łyżkę papryki wędzonej
  • tymianku. Mieszam i smażę jeszcze przez moment.
  • Dodaję fasolkę
  • wraz z zalewą z jednej puszki
  • oraz łyżkę papryki wędzonej.
  • Przykrywam
  • zmniejszam ogień i duszę przez 20 minut
  • od czasu do czasu mieszam.
  • Pod koniec gotowania wsypuję łyżkę posiekanej pietruszki.
  • Doprawiam do smaku.
  • Podaję z pieczywem.
  • Posypuję resztą natki.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy