Warzywny mix obiadowy

Bardzo prosta i szybka potrawa na obiad,kolację i przekąskę. Dla smakoszy warzyw idealna.

Przekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
300 kcal
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 150 głosów)

Składniki:

  • 5 różyczek brokuła
  • 5 różyczek kalafiora
  • 2 marchewki
  • 1 średni por
  • 1 cebula
  • 10 dag salami
  • 10 dag sera mozarella
  • 1 torebka ryżu (100 g)
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • zioła prowansalskie

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Najpierw wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Salami również. Kalafior i brokuły - przygotowujemy różyczki. Można też co ja zrobiłam aby szybciej było zamiast świeżych warzyw kupić mrożonkę (kalafior, brokuły, marchew). Ser mozarella tez w kostkę kroimy.
  • Na patelnie wlewamy olej. I gdy sie rozgrzeje wrzucamy wszystkie składniki oprócz sera. i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie gotujemy ryż.
  • Gdy warzywa będą miękkie wrzucamy ser, podprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, mieszamy i odstawiamy na bok. Wsypujemy ugotowany ryż podprawiamy ziołami prowansalskimi, mieszamy.
  • I gotowe. Smacznego:)

Kalorie: 300

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy