Tort lodowo- brzoskwiniowy

Pyszny Tort.

tortyDeserylody waniliowe

Czas przygotowania:
120 min.
Ocena:

(średnia 4.53 z 149 głosów)

Składniki:

  • 1 spód biszkoptowy jasny
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 50 dag lodów waniliowych
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki żelatyny spożywczej
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki prażonych płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Brzoskwinie osączyć i pokroić na dość cienkie cząstki.Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, ostudzić.Śmietanę ubić na krem i połączyć z zimną żelatyną.Spód biszkoptowy włożyć do tortownicy, rozłożyć na nim 2/3 brzoskwiń, przykryć równą warstwą lodów, a na nich rozłożyć bitą śmietanę.Udekorować pozostałymi brzoskwiniami, posypać płatkami migdałowymi, wstawić na pół godziny do zamrażalnika.Tatki tort nie nadaje się do dłuższego przechowywania- należy go zjeść zaraz po przyrządzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy