Sufleciki z brokułów

Przygotowanie: 20 minut Zapiekanie: 15 minut Porcja: 325 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Sufleciki z brokułów

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
325 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • opakowanie mrożonych brokułów lub jeden świeży brokuł
  • opakowanie mrożonego kalafiora
  • 4 jajka
  • białko
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • odrobina startej gałki muszkatołowej
  • pieprz, sól
  • łyżka oleju

Przygotowanie

  1. Brokuły i kalafior ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ostudzić. Wrzucić do wysokiego naczynia, dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Zmiksować.
  2. Białko ubić na sztywną pianę, dodać do purée warzywnego, delikatnie wymieszać.
  3. Do miseczek włożyć purée, zapiekać 15 min w temp. 180˚C. Wyjąć z piekarnika, na każde wbić jajko, chwilę zapiekać. Podawać z grzankami z serem.
warzywa przekąska kolacja zapiekanka wegetariańska kalafior brokuły bez mięsa purée warzywne sufleciki z brokułów
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy