sos marchewkowo śmietanowy.

sos obiadiwy

Sosy

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.41 z 154 głosów)

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa gulaszowego
  • 3 duże marchewki
  • 1 duża cebula
  • pietruszka , rozmaryn, sól , pieprz
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • litr wody
  • kilka kropel magi

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso gulaszowe pokroić w kostkę zalać wodą , dodać pokrojoną cienko w plastry cebulę oraz starta marchew na dużych oczkach. wszystko razem gotować aż mięso będzie miękkie. Do sosu dodać przyprawy do smaku. Na koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąka ( Uwaga mieszamy tak by nie było grudek ). Wlewamy do sosu i mieszamy. Sos powinien nam zgęstnieć jeśli jest mało gęsty dla nas można dodać więcej mąki. Na koniec posypujemy pietruszką.
  • Sos mozna podawać z makaronem , ziemniakami , lub ryżem SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy