Smoothie buraczano-truskawkowe

Smoothie buraczano-truskawkowe to szybkie i lekkie śniadanie bogate w białko, węglowodany, witaminy i przeciwutleniacze. To dobry sposób, aby zdrowo zacząć dzień.

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 150 g komosy ryżowej
  • 500 g truskawek
  • ok. 150 g buraka, upieczonego
  • duży banan
  • 600 g lekkiego jogurtu naturalnego
  • do dekoracji: maliny, borówki, prażone płatki migdałowe, wiórki kokosowe, chia, mięta

Przygotowanie

  1. Komosę płuczemy, zalewamy wodą, gotujemy (18–20 min). Odcedzamy, przelewamy zimną wodą, osączamy dokładnie. Warto ugotować ją poprzedniego dnia wieczorem.
  2. Oczyszczone truskawki, obrany burak i banan kroimy, wrzucamy do blendera, dodajemy jogurt, miksujemy. Koktajl mieszamy z komosą, przekładamy do miseczek. Dekorujemy owocami, nasionami, pestkami i listkami.
  3. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2018.

Wskazówki

Zobacz także: sałatkę z kurczakiem

 

 

 

Komentarz redakcji

Nie żałujmy dodatków - nasiona chia, pestki, orzechy i migdały zawierają mnóstwo cennych mikroelementów.
truskawki smoothie burak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy