Serca w makaronie

Przygotowanie: 1 godzinaporcja: 370 kcal składniki na 6 porcji

dania z makaronem

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
370.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 146 głosów)

Składniki:

  • ● 35 dag makaronu (najlepiej typu gniazdka)
  • ● 1/2 kg serc kurczaka
  • ● 2 cebule
  • ● 20 dag pieczarek
  • ● pęczek natki
  • ● 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • ● ząbek czosnku
  • ● 2 łyżki masła
  • ● olej
  • ● sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • ■ Serca oczyścić, ugotować w osolonej wodzie (ok. 20 minut). Odcedzić. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. Cebule obrać, posiekać. Natkę grubo posiekać.
  • ■ Masło stopić na patelni, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki, podsmażyć. Dodać serca, posypać natką, przyprawić, smażyć kilka minut.
  • ■ Makaron obgotować chwilę w osolonej wodzie, delikatnie wyjąć. Formę polać olejem, posypać posiekanym czosnkiem. Włożyć makaronowe gniazdka, na każdym ułożyć serca z pieczarkami, cebulą i natką. Podlać bulionem, zapiekać ok. 10 min w temp. 180°C.

Kalorie: 370.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy