Ser szopski w suszonych pomidorach

Marynowane antipsti - inspiracja http://duygu.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?1,1

Przekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 203 głosów)

Składniki:

  • ser szopski (mozna uzyc fety)
  • suszone pomidory
  • papryczka chili
  • zioła (prowanslaskie, oragano)
  • oliwa z oliwek lub olej rzepakowy

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Zrobiłam dwa sloiczki.. w jednym jest ser szopski panierowany w ziolach
  • prowansalskich i oregano, zawijany w suszone pomidory, spiete wykałaczką, dorbno
  • pokojona papryczka i ziola, zalane wszystko oliwa z oliwek. w drugim tylko ser szopski
  • drobno pokrojona papryczka chili i kawałki suszonych pomidorów oraz ziola. odstawione
  • w ciemne chlodne miejsce.. zobaczymy co z tego wyjdzie:)
  • Jezeli chcecie dac do lodowki to radze zalac olejem rzepakowym bo oliwa z oliwek niskich temperatur nie znosi i olej sie zrobi w lodowce metny. Takie antipasti mozna trzymac od 2-3 tygodni. Oczywisci mozna skladniki zmienic na faszerowane fetą małe pomidorki, oliwki czy papryczki. Dzisiaj byłam w Sklepie Kolonialnym Connsoni w czestochowie i takie marynowane cudeńka kosztuja d 9,99 do 13.99 za 100g, wiec chyba warto zrobic cos takiego w domu :) napewno bedzie taniej:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy