Ser szopski w suszonych pomidorach

Marynowane antipsti - inspiracja http://duygu.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?1,1

Dodany przez:

Ser szopski w suszonych pomidorach

Dania gotowe

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 3 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • ser szopski (mozna uzyc fety)
  • suszone pomidory
  • papryczka chili
  • zioła (prowanslaskie, oragano)
  • oliwa z oliwek lub olej rzepakowy

Przygotowanie

  1. Zrobiłam dwa sloiczki.. w jednym jest ser szopski panierowany w ziolach
  2. prowansalskich i oregano, zawijany w suszone pomidory, spiete wykałaczką, dorbno
  3. pokojona papryczka i ziola, zalane wszystko oliwa z oliwek. w drugim tylko ser szopski
  4. drobno pokrojona papryczka chili i kawałki suszonych pomidorów oraz ziola. odstawione
  5. w ciemne chlodne miejsce.. zobaczymy co z tego wyjdzie:)
  6. Jezeli chcecie dac do lodowki to radze zalac olejem rzepakowym bo oliwa z oliwek niskich temperatur nie znosi i olej sie zrobi w lodowce metny. Takie antipasti mozna trzymac od 2-3 tygodni. Oczywisci mozna skladniki zmienic na faszerowane fetą małe pomidorki, oliwki czy papryczki. Dzisiaj byłam w Sklepie Kolonialnym Connsoni w czestochowie i takie marynowane cudeńka kosztuja d 9,99 do 13.99 za 100g, wiec chyba warto zrobic cos takiego w domu :) napewno bedzie taniej:)
przekąska wegetariańska feta suszone pomdirowy ser szopski
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze