Sałatka z czerwoną fasolą

Szybka i smaczna sałatka z ryżem , fasolą i jajkiem

Sałatki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 198 głosów)

Składniki:

  • fasola czerwona w puszcze 1 puszka
  • ryż biały - ugotowany 1 woreczek
  • pieczarki 10 dag
  • natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • jajko 4 sztuki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Ugotowany ryż wysypać do miski, dodać fasolę i wymieszać. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle, doprawić je solą i pieprzem, dodać do ryżu i fasoli.
  • Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i natką, wlać do sałatki i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  • Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ósemki.
  • Ułożyć na sałatce.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy