Sałatka marchewkowa z rzodkwią

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 190 kcal

Dodany przez:

Sałatka marchewkowa z rzodkwią

Warzywne

Czas przygotowania:
Kalorie:
190 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie bezglutenowe
  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 30 dag marchewki
  • biała rzodkiew
  • pęczek natki
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 6 łyżek oleju
  • 4 łyżki posiekanych pistacji lub orzechów laskowych
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Rzodkiew obrać, pokroić w cienkie plasterki. Marchewki dokładnie oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Natkę opłukać, osuszyć, posiekać. Olej wymieszać z octem jabłkowym, dodać natkę, przyprawić solą i pieprzem.
  3. Marchewkę i rzodkiew rozłożyć na półmisku, polać sosem i posypać pistacjami lub orzechami.
sałatki sałatka marchewka biała rzodkiew
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze