RYBA PO GRECKU

Po prostu smaczna rybka po grecku

rybaPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 147 głosów)

Składniki:

  • 1,5 kg fileta z ryby
  • 6 marchewek
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • olej

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Rybę czyścimy, kroimy na kawałki, solimy, obtaczamy w mące o smażymy na oleju. Przygotowujemy warzywa i ścieramy je na tarce. Smażymy na oleju, podlewamy trochę wodą aby nie były za suche, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dajemy koncentrat i chwilę dusimy, doprawiamy do smaku. Tak przygotowanymi warzywami przykrywamy usmażoną rybę. Oczywiście jest lepsza gdy trochę postoi, aby nabrała smaku warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy