Roladki śledziowe z porami

Nasza Gwiazdka 2009

Dodany przez:

Roladki śledziowe z porami

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 50 dag filetów śledziowych,
  • 30 dag białych części cienkich porów,
  • 1 słoik majonezu (20 dag),
  • 2 łyżki śmietany 18%,
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy,
  • 1 łyżeczka keczupu,
  • cukier,
  • sól,
  • pieprz.
  • Do przybrania:
  • 1 jajko ugotowane na twardo,
  • 3 łyżki szczypiorku.

Przygotowanie

  1. Śledzie moczyć 5 godzin w gazowanej wodzie mineralnej, następnie osączyć i osuszyć. Pory oczyścić, przekroić wzdłuż na pół i umyć. Gotować w posolonym oraz posłodzonym wrzątku 8 min., osączyć, pokroić na kawałki długości 4 cm i posypać pieprzem. Kawałki porów owinąć filetami śledziowymi i układać na półmisku. Majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą i keczupem. Otrzymanym sosem polać śledzie. Jajko obrać i posiekać. Roladki posypać jajkiem i szczypiorkiem.
  2. Więcej przepisów na naszym blogu: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
  3. Kuchnia Ireny i Andrzeja na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/Kuchnia-Ireny-i-Andrzeja/119861784693798
przekąska kolacja majonez śledzie pory
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze