Rolada mojej córki

Rolada jest łatwa w wykonaniu i pyszna

roladaDeseryroladki

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 202 głosów)

Składniki:

  • Biszkopt
  • 4 jajka
  • pół szklanki cukru
  • po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Dodatkowo
  • bita śmietana
  • powidła lub dżem
  • czekolada lub wiórki czekoladowe
  • i wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Białka ubić, dodać cukier, żółtka i mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na blaszkę do rolad. Upiec w temp 180 stopni przez ok 20 - 25 minut. Po upieczeniu wyciągnąć ciasto i jeszcze ciepłe zwinąć w ściereczce i zostawić do ostygnięcia.
  • Teraz bierzemy rozwijamy biszkopt i smarujemy go powidłem lub dżemem na to dajemy bita śmietanę i posypujemy pokrojona czekoladą lub wiórkami czekoladowymi. Całość zawijamy i wierzch smarujemy tym samym powidłem wierzch posypujemy kokosem i czekoladą .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy