Przystawka z fety i oliwek.

Ser fetę wypakować i pokroić w średnią kostkę,oliwki osączyć.Przed podaniem posypać ziołami.

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 145 głosów)

Składniki:

  • 1 opakowanie sera fety,
  • słoiczek oliwek czarnych lub zielonych,
  • zioła prowansalskie do posypania,
  • sok z cytryny.

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1.Ser fetę wypakować i pokroić na średnią kostkę,a oliwki osączyć na sitku.
  • 2.Włożyć do miseczek kostki fety wraz oliwkami,posypać ziołami i wymieszać.
  • 3.Przed podaniem pokropić lekko sokiem z cytryny(bez pestek).

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy