Poncz z pomarańczami.

Zagotować wodę z przyprawami i dać saszetki z herbatą.Owoce obrać i wycisnąć sok.Dodać likier.

Napojealkoholedrink

Czas przygotowania:
10 min.
Kalorie:
212 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 162 głosów)

Składniki:

  • 3 saszetki herbaty malwowej,
  • 1 duża pomarańcza,
  • 80 ml.likieru z czarnej porzeczki,
  • 1 gwiazdka anyżu,
  • kawałek cynamonu,
  • łyżka brązowego cukru.

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1.Zagotować wodę z cynamonem i anyżem.Na 3 min.włożyć do niej saszetki z herbatą.
  • 2.Pomarańcze umyć i obrać ze skórek,wycisnąć sok z miąższu i wlać go do herbaty.
  • 3.Dodać likieru z porzeczki i brązowy cukier.Do szklaneczek rozłożyć cząstki pomarańczy
  • i zalać ponczem.

Kalorie: 212

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy