PLACUSZKI Z JABŁKAMI

GORĄCE I PUSZYSTE PLACUSZKI Z JABŁKAMI NA CHŁODNE WIECZORY

NaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Kalorie:
250.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 148 głosów)

Składniki:

  • 5 JABŁEK
  • 3 JAJKA
  • 8 ŁYŻEK MAKI
  • 4 ŁYŻKI CUKRU
  • OLEJ DO SMAŻENIA
  • 5 DAG DROŻDŻY
  • CUKIER PUDER DO POSYPANIA

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ŻÓŁTKA ŚCIERAMY Z DWOMA ŁYŻKAMI CUKRU NA BIAŁĄ MASĘ ,DROŻDŻE MIESZAMY Z RESZTA CUKRU I DODAJEMY DO ŻÓŁTEK ,NASTĘPNIE UBIJAMY BIAŁKA NA PUSZYSTA I SZTYWNĄ MASĘ DODAJĄC SZCZYPTĘ SOLI PO UBICIU DODAJEMY DELIKATNIE DO MASY Z ŻÓŁTKAMI I DROŻDŻAMI I DODAJEMY MĄKĘ I MIESZAMY WSZYSTKO DELIKATNIE I DOKŁADNIE GDY MASA BĘDZIE ZA GĘSTA MOŻEMY DODAĆ MLEKA
  • OBIERAMY JABŁKA I KROIMY NA KAWAŁKI DODAJEMYDO MASY MIESZAMY JESZCZE RAZ DELIKATNIE I ODSTAWIAMY NA 20 MINUT POD PRZYKRYCIEM . PO CZASIE SMAŻYMYPODAJEMY ZE ŚMIETANA LUB DŻEMEM
  • ŻYCZĘ SMACZNEGO

Kalorie: 250.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy