Pieczone udka

Aromatyczne, smaczne mięsko na obiad

dodany przez: czarrna

dania mięsne

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 147 głosów)


Składniki:

  • 1 kg udek z kurczaka
  • słodka papryka
  • zioła prowansalskie
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka jarzynki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 1/4 łyżeczki pieprzy kajeńskiego
  • liść laurowy i ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Wszystkie składniki marynaty wymieszać i zalać nią udka.
  • Udka posypać papryką i ziołami i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na godzinę. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Podobne przepisy