Pałki kurczaka w złocistej panierce

Wciąż szukasz panierki idealnej? Wypróbuj pałki kurczaka w złocistej panierce.

Dodany przez:

Pałki kurczaka w panierce

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg kurzych pałek
  • sól
  • 50 g orzechów laskowych
  • 50 g płatków migdałowych
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka kurkumy
  • łyżeczka imbiru
  • maggi
  • 3 łyżki masła
  • ciepła woda

Przygotowanie

  1. Pałki oprósz solą i wstaw do lodówki. Orzechy laskowe rozgnieć wałkiem albo drobniutko posiekaj. Pomieszaj z płatkami migdałowymi.
  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i pomieszaj z orzechami i płatkami. Wsyp kurkumę I imbir. Skrop niewielka ilością maggi w płynie i pomieszaj. Pałki panieruj w mieszance.
  3. W rondlu roztop masło, włóż pałki i obsmaż na złoto, delikatnie obracając. Dolej trochę ciepłej wody. Duś pod przykryciem na malutkim ogniu, aż mięso będzie miękkie. Podaj z pieczonymi warzywami.
kurczak panierka udka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze