Ossobuco z warzywami pieczone w pomidorach

Gicz cielęca z pomidorami

Dodany przez:

Ossobuco z warzywami pieczone w pomidorach

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 plastry giczy cielęcej ok 300-350g
  • pietruszka
  • marchewka
  • cebula
  • pomidory w puszce bez skóry 400g
  • sól, pieprz, papryka słodka

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w małą kostkę, marchew i pietruszkę w paski (julienne).
  2. Pomidory lekko rozgniatamy, mieszamy z cebulą i doprawiamy papryką, solą i pieprzem.
  3. Plastry mięsa nacieramy papryką, solą i pieprzem, układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
  4. Przysypujemy marchewką i pietruszką, a następnie zalewamy pomidorami.
  5. Całość pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni.
  6. Można podać z puree.
mięso warzywa obiad cielęcina
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze