Orzesznik na biszkopcie

smacznie i szybko

dodany przez: ola83

Desery

Czas przygotowania:
60min.
Ocena:

(średnia 4.46 z 179 głosów)


Składniki:

  • Biszkopt:
  • 5 jaj
  • 4 łyżek mąki krupczatki
  • 1 łyzka kako
  • 5 łyżek cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa orzechowa:
  • 1 kostka margaryny
  • 12 łyżek mleka
  • 200 g cukru
  • 100 g kokosu
  • 200 g mielonych orzechów
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Biszkopt:
  • Żółtka + cukier dokladnie wymiezać dodać mąke z proszkiem, a na koniec piane ubita z bialek- calosc delikatnie wymieszac i przelać na blaszke.
  • Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni
  • Masa orzechowa:
  • Margaryna+ mlkeo+ cukier połączyć i zagotować. Dodać orzechy i kokos. Ciepłą mase wylewamy na wcześniej upieczony biszkop.
  • Dekorujemy polewa czekoladowa
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy