Oponki

Szybko i smacznie

Dodany przez:

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 1 kg twarogu
  • 1 kg maki pszennej
  • 4 jajka
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 litr oliwy do smażenia

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dobrze wyrobić na gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość około 2-3 cm, wykrawać szklanką kółka a kieliszkiem środki. Środki możemy zostawić na malutkie pączki. Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron. Gotowe posypać cukrem pudrem.
przekąska deser oponki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze