Mufinki z borówkami

Intensywnie owocowe mufinki

Deserymuffinki

Czas przygotowania:
40 min.
Ocena:

(średnia 4.44 z 166 głosów)

Składniki:

  • 280 g mąki pszennej
  • 115 g margaryny (roztopionej)
  • 100 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 jajka
  • 225 ml mleka
  • 150 g mrożonej borówki amerykańskiej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • olejek waniliowy

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Całe jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, margarynę roztopić i lekko przestudzić.
  • Do zmiksowanej masy jajecznej dodać mąkę, margarynę i wymieszać łyżką. Owoce oprószyć mąką ziemniaczaną. Do 1/3 części ciasta dodać owoce i lekko przemieszać.
  • Formę do mufinek wyłożyć papilotkami, napełnić ciastem, piec w 180°C do tzw. suchego patyczka. Smacznego:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy