Mini tarty ze szparagami i mozarellą

Naprawde lekkie i pyszne,w sam raz na obiad w słoneczny dzień.

tartyPrzekąski

Czas przygotowania:
70 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 193 głosów)

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka zielonych szparagów
  • mozarella
  • kilka plasterków cukini
  • kilka plasterków pomidora
  • kubeczek jogurtu greckiego
  • ząbek czosnku
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Tartaletki wykładamy ciastem.
  • Jogurt grecki łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,solą i pieprzem.
  • Kładziemy delikatną wartstwę sosu na ciasto.
  • Szparagi obgotowujemy przez 3 min ( wczesniej ucinając zdrewniały końcówki)
  • Mozarellę kroimy w plastry i wykładam nią tartaletki.Na ser układamy cukinię,pomidor i szparagi.Posypujemy suszoną bazylią i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15-20 min.
  • Smacznego!

Porady

Zobacz też: Rustykalne tarty z morelami i migdałami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy