Mini-tarty z chipsami jabłkowymi.

Wszystkie składniki na ciasto kruche wyrobić i zagnieść,odkrawać,dać do foremek z jabłkami i upiec

ciasto z owocamiDeseryciastka

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 182 głosów)

Składniki:

  • 500 g.mąki pszennej krupczatki,
  • kostka masła,
  • 2 żółtka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/4 szklanki śmietanki,
  • tłuszcz do blaszek,
  • 2 duże jabłka antonówki.

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,dać kostkę masła i posiekać je na stolnicy długim nożem,
  • zrobić dołek,wbić żółtka,dodać cukru i śmietanki.Wyrobić rękoma i zagnieść,podsypując mąką pod
  • spód.
  • 2.Jabłka umyć i pokroić na okrągłe plastry,wycinając w środku nożykiem gniazda nasienne.
  • 3.Foremki na babeczki wysmarować tłuszczem i napełnić ciastem każdą i wyłożyć wierzch chipsami
  • jabłkowymi.
  • 4.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.C. i piec ok.20 min.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy