Migotka

Jest to prosty do zrobienia placek. :)

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
23 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Ciasto:
  • 4 szk. mąki
  • 3/4 szk. cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki masła
  • 12 łyżek mleka
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 jajko
  • 4 łyżki kakao
  • MASA:
  • 5 szk. mleka
  • 1 szk. cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 kostka margaryny
  • 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i uformować z nich 5 placków.
  2. 2. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 30 minut.
  3. 3. Masa: Oba rodzaje maki wymieszać w 1 szk.zimnego mleka.
  4. 4. Masę tę dodać do zagotowanej reszty mleka i cukru
  5. 5. Pozostały budyń schłodzic i utrzeć z margaryną.
  6. 6. Przełożyć nim placki. Można ozdobić bita śmietaną
deser mąka cukier masło
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze