Meksykańska z mięsem

pyszna zupa z dodatkiem mięsa mielonego,czerwonej fasoli,kukurydzy....

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
95 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.58 z 177 głosów)

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 2 duże cebule
  • mały pojemnik koncentratu pomidorowego
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka soi
  • puszka kukurydzy
  • 3-4 ząbki czosnku
  • kostka rosołowa
  • 2 łyżki oleju
  • 2 duże łyżki majeranku
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mięso oraz pokrojoną w kostkę cebulę obsmażyć na oleju. W garnku zagotować litr wody, wrzucić kostkę rosołową i mięso. Gotować na wolnym ogniu 30 minut. Następnie dodać osączoną fasolę, kukurydzę i soję, wsypać majeranek i dodać tyle wody, by wszystkie składniki zostały przykryte. Gotować 20 minut. Pod koniec doprawić roztartym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem, gotować jeszcze około 20 minut, uważając by mięso nie przywarło do dna.
  • Zupę – bardzo gorącą- podawać następnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy