Makaronowe mini-tarty

Lekkie warzywno-makaronowe danie. Dobre zarówno na obiad jak i kolację :)

dania z makaronem

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 140 głosów)

Składniki:

  • 1/2 paczki makaronu nitki
  • 1/2 małej cukinii
  • 1 średni pomidor
  • 1 łyżka kiełków soi w zalewie
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu w dobrze osolonej wodzie. Cukinię zetrzeć na grubym oczku i odcisnąć. Pomidora obrać, pozbawić pestek i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z cukinią i kiełkami soi.
  • Do warzyw dodać odcedzony makaron, wymieszać i przełożyć do foremek. Jajka roztrzepać, wymieszać z jogurtem i dobrze przyprawić. Jajkami zalać warzywa.
  • Tarty wstawić do piekarnika na 20-25 minut. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Podawać z ketchupem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy