Łódeczki z ogórka

Doskonałe na śniadanie i kolację

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 174 głosów)

Składniki:

  • 3 średnniej wielkości ogórki
  • kostka twarogu trzykrotnie mielonego
  • szczypiorek cienki
  • kilka rzodkiewek
  • łyżka śmietany
  • sól

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Ogórki przekroić na pół, łyżeczką wydrążyć miąższ, posolić i odwrócić "do góry" spodem na papierowym ręczniku. Twaróg przełożyć do miski dodać posiekany szczypiorek oraz rzodkiedkę startą na tarce jarzynowej, śmietanę i posolić do smaku , dokładnie wymieszać. Ogórki odwrócić i wytrzeć z nadmiaru soku. Łyżką nakładać twaróg do wydrążonych ogórków.Wierzch posypać szczypiorkiem lub jak ktoś lubi na ostro dodać pociekaną papryczkę chilli. Podawać schłodzone.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy