Łódeczki z ogórka

Doskonałe na śniadanie i kolację

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 3 średnniej wielkości ogórki
  • kostka twarogu trzykrotnie mielonego
  • szczypiorek cienki
  • kilka rzodkiewek
  • łyżka śmietany
  • sól

Przygotowanie

  1. Ogórki przekroić na pół, łyżeczką wydrążyć miąższ, posolić i odwrócić "do góry" spodem na papierowym ręczniku. Twaróg przełożyć do miski dodać posiekany szczypiorek oraz rzodkiedkę startą na tarce jarzynowej, śmietanę i posolić do smaku , dokładnie wymieszać. Ogórki odwrócić i wytrzeć z nadmiaru soku. Łyżką nakładać twaróg do wydrążonych ogórków.Wierzch posypać szczypiorkiem lub jak ktoś lubi na ostro dodać pociekaną papryczkę chilli. Podawać schłodzone.
Śniadanie warzywa kolacja wegetariańska ogórek twaróg
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze